www.OdenseTaekwondo.DK Thorslundsvej 2B, 5000 Odense C      Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.     

Taekwondo moral

I det daglige liv har vi alle et ansvar overfor hinanden og det samfund vi lever i. Dette ansvar omfatter egne forpligtelser overfor loven, respekt til de andre, ansvarsbevidsthed og hjælpsomhed.

Hos en Taekwondo-udøver er dette ansvar mere seriøs og opmærksomhedsvækkende. En Taekwondo-kunstner skal være og bestræbe sig for at være et godt eksempel og symbol for de åndelige værdier som kunsten Taekwondo representerer. En Taekwondo-udøver skal kunne inspirere de andre for god opførsel, moral og lovlydighed.

Taekwondo præger ens liv meget hurtigt og effektivt. Ved at forstærke Yang-energien (den positive energi) svækker vi Yin-energien (den negative energi), og følelsen af selvbeherskelse, selvtillid, vilje, motivation for positive normer kommer til at dominere over de onde og negative fristelser.

I Odense City Taekwondo Klub lægger vi meget vægt på disse ved at bestyrke denne Yang-energi ved at først og fremmest arbejde med:

  • Respekt til de andre medmennekser
  • Lovlydighed
  • Motivation til positiv udvikling i livet

Dette gøres ved at anvende Taekwondo. Det vil sige, Taekwondo præger ens liv enormt.

Taekwondo disciplin

I Taekwondo er der ligesom alle andre idrætsgrene, kampkunstsystemer og arbejdsområder forbundet nogle regler, som man skal overholde for at kunne representere kunsten på en korrekt og anstændig måde. Disse er særdeles vigtig af hensyn til de andres opfattelse og bedømmelse af Taekwondo-kunsten og de værdier som Taekwondo tilvejebringer i menneskers liv til dagligt. Det er bland andet denne disciplin som har bragt Taekwondo til de olympiske leger som en officiel og permanent disciplin. Den må vi værne med vores gode Taekwondo opførsel og moral.

Taekwondo disciplin kan opdeles i forskellige kategorier. Vi opdeler disse som følgende:

I Odense City ligger vægt på alle vores Taekwondo-elever respekter disse regler som er beskrivet og er en del af vores klubbens reglement som du kan finde her under menuen "Medlemskab/Klubbens reglement".